Annonsørinnhold 

Økende nordisk samarbeid i vurdering av helsetjenestetilbud

NHTA etablerer seg i Norge som en fullverdig nordisk konsulentorganisasjon med ekspertise i metodevurderinger og helseøkonomi

Publisert Sist oppdatert

Økende behov faglig kompetanse

Beslutninger om helsetjenestetilbudene i Danmark, Sverige og Norge er forankret i et felles verdigrunnlag. Sentralt står likeverdig tilgang til helsetjenester, rettferdig fordeling av begrensede ressurser og mest mulig helse for ressurser som brukes. «Tiltagende press på begrensede offentlige ressurser, demografiske endringer og økende etterspørsel og behov for nye behandlingstilbud utfordrer helsetjenestene i nordiske land og medfører stadig økende behov for godt begrunnede prioriteringer» sier Jan Marcus Sverre, assosiert partner i NHTA med lang erfaring fra offentlig og privat sektor på området.

«Utviklingstrekkene i de nordiske landene tilsier at det vil være et tiltagende behov for dokumentasjon av nytte og ressursbruk av nye helsetiltak, legemiddel og medisinsk utstyr som grunnlag for beslutninger om innføring av disse i helsetjenestene» sier Jan Marcus Sverre. «Relevante, transparente helseøkonomiske analyser av metodisk høy kvalitet er dermed en forutsetning for veloverveide prioriteringsbeslutninger».

NHTA –et høykompetent konsulentfirma med ambisjoner

NHTA tilbyr spesialiserte tjenester innen strategisk rådgivning, utarbeiding av evidensbasert dokumentasjon og helseøkonomiske analyser som grunnlag for prioriteringsbeslutninger og markedstilgang for legemidler og medisinsk utstyr. NHTA ble etablert i Danmark og har nå mer enn 30 høyt kvalifiserte og dedikerte medarbeidere (Market Access & Health Economics Consultancy - NHTA). Videre har NHTA styrket tilstedeværelsen i Sverige og har nå syv medarbeidere på det svenske kontoret.

Asger Lindvig og Andreas Pagh, Partnere i NHTA

NHTA etableres i Norge

«Vi ser med stor glede frem til å etablere oss i Norge» sier Asger Lindvig, partner i NHTA. «Fra oppstarten av NHTA – «Nordic Health Technology Asssessment» - har vi som navnet tilsier hatt et klart nordisk fokus. Over tid har vi opparbeidet betydelig kunnskap om de nordiske helsetjenestene og spesialisert oss på beslutningsgrunnlag for markedstilgang og offentlig finansiering av medisinsk teknologi, inklusive legemidler. En enda sterkere nordisk forankring av NHTA vil gi oss ytterligere dybdekunnskap om landenes helsetjenester og detaljert kjennskap til myndighetskrav og beslutningsprosesser i de enkelte landene. Fysisk tilstedeværelse i Norge, som i Danmark og Sverige, gir åpenbare fortrinn i mulighetene for nettverksbygging, dialog og gode relasjoner til lokale aktører og beslutningstakere i de respektive landene. Videre vil et nordisk NHTA ha en unik bredde i sammensetningen av interne ressurser, med høy faglig kompetanse innen helseøkonomisk modellering, epidemiologi, økonomi, medisin og statistikk som gjør firmaet særdeles godt posisjonert for å dekke oppdragsgivernes ulike behov.»

Et solid fundament for suksess

Lindvig er tydelig på NHTAs muligheter og ambisjoner: «NHTA vil være særskilt godt posisjonert for å levere helhetlige løsninger for markedstilgang og offentlig finansiering av legemidler og medisinsk utstyr på tvers av de nordiske landene. I tillegg vil våre kompetente organisasjoner i hvert av de nordiske landene være et naturlig valg for spesifikke oppdrag som krever dybdeforståelse og god innsikt i de enkelte lands dokumentasjonskrav».

«NHTA i Norge har en overordnet visjon om å bidra til bærekraftige, effektive helsetjenester med høy kvalitet, til beste for pasienter og samfunnet. Vårt mål er at NHTA skal fremstå som en foretrukket samarbeidspartner som leverer verdiskapning til oppdragsgiver gjennom kontinuerlig fokus på høy kvalitet, relevans og effektivitet i alle ledd i leveransene på tvers av landene i Norden» understreker Lindvig.

NHTA i Norge – en spennende mulighet

«Vi skal etablere NHTA Norge basert på kjerneverdiene som har gitt NHTA suksess i Danmark og Sverige – med fokus på kvalitet, verdiskapning og effektivitet» sier Lindvig,

«Vår ambisjon er at etablering av NHTA i Norge vil gi engasjerte mennesker en unik mulighet for meningsfylte og inspirerende oppgaver i spennet mellom helse og økonomi» sier Sverre som har egen erfaring fra etablering av konsulentvirksomhet innen samme fagområde.

Jan Marcus Sverre, assosiert partner i NHTA

«En vellykket oppstart for et konsulentfirma innen helseøkonomi krever en klar strategi og en bevisst balanse mellom internt og eksternt fokus. Forutsetningen for suksess er målrettet organisasjonsutvikling, parallelt med nettverksbygging og tilgang til faglige oppdrag. En overordnet føring er effektiv gjennomføring av avtalte oppdrag, med kontinuerlig søkelys på innovasjon og kvalitet» sier Sverre.

«Som medarbeider i NHTA i Norge vil man delta i strategiske diskusjoner og beslutninger som er grunnleggende for organisasjonens utvikling og retning i et tett nordisk samarbeid. Kombinasjonen av organisasjonsutvikling og faglige oppgaver gir grunnlag for personlig og profesjonell utvikling» sier Sverre. «Vårt primære fokus vil nå være å etablere et dedikert og engasjert team av medarbeidere med komplementære kompetanser og erfaringer innen relevante områder. Vi vil naturlig nok vektlegge personlig egnethet som er en vesentlig forutsetning for etablering av et velfungerende og effektivt team.»

Sverre fremhever at den nordiske organisering av NHTA er unik, en vesentlig styrke fordi den gir en bredde i tjenestetilbudet, solid faglige kompetanse på alle sentrale områder, fleksibilitet og ikke minst gode finansielle rammer for en organisasjon i en oppstartsfase. «Det gir trygghet, stabilitet og grunnlag for suksess for NHTA i Norge – på kort -og lengre sikt».

«Vi skal etablere et motiverende og energisk arbeidsmiljø med moderne kontorer sentralt i Oslo. Faglig kompetanse og integritet er forutsetninger for kvalitet i arbeidet, der samarbeid og fleksibilitet i arbeidshverdagen er vil være nøkkelelementer for god trivsel» avslutter Jan Marcus Sverre.

Ønsker du mer informasjon?

Dersom du ønsker mere informasjon om NHTA i Norge er du meget velkommen til å ta kontakt for en prat med Lars-Jørgen Epland, assosiert partner, Kingbird Executive Search, (e-post: LJE@kingbird.no / telefon: + 47 913 58 803) eller Jan Marcus Sverre, assosiert partner, NHTA (e-post: JMS@nhta.com / telefon: +47 414 71 828).

Powered by Labrador CMS